Bananlar niyə acıdır?  - Mütəxəssis səbəbini açıqladı
    • 2-12-2024, 11:07
    • 1 767

Bananlar niyə acıdır? - Mütəxəssis səbəbini açıqladı

Son zamanlar bəzi bananların rəngi tünd, dadı acı və qoxusu qəribə olur. 

News24.az xəbər verir ki, bu sözləri almaniyalı qida mütəxəssisi Feliks Deman deyib. Onun sözlərinə görə, bananın rəngi və qəribə qoxusunun olması ilə bağlı həyəcan təbili çalınmalıdır. 

“Geni dəyişdirilmiş məhsullar dünyanın ən böyük problemlərindən biridir. Geni dəyişdirilən qidalar insan orqanizminə mənfi təsir göstərir. Eyni zamanda, ənənəvi dadın yeni bir xoşagəlməz dadla əvəz olunması yeni fobyaya gətirib çıxarır. İndiki halda, vəziyyətdən çıxış yolu dadı dəyişmiş məhsulları almamaqdır. Əgər, yaxşı banan almaq istəyirsinizsə, açıq rəngli olmasına fikir verin. Tünd rəngli rəngli bananları qəti şəkildə almayın”, - deyə bildirib.


Ağa Dadaşzadə