
-
- Bu gün, 06:50
- 492
Sahurda yeyilməməsi lazım olan 10 qida
Ramazan ayında oruc tutanlar üçün sahur gün boyu tox və enerjili qalmaq baxımından böyük əhəmiyyət kəsb edir. Bununla belə, bəzi qidalar susuzluğu artıra, mədə narahatlığına səbəb ola bilər və ya günün erkən saatlarında aclıq hissi yarada bilər.
News24.az sizə sahurda yeyilməyi tövsiyə edilməyən 10 qidanı təqdim edir:
Duzlu və İşlənmiş Qidalar
Delikates məhsulları, yüksək miqdarda duz ehtiva edən konservləşdirilmiş qidalar və qəlyanaltılar susuzluğa səbəb ola bilər və gün ərzində daha çox susuzluq yaradır.
Ağ çörək və xəmir məmulatları
Tərkibində ağ un olan qidalar tez həzm olunur, qanda şəkərin sürətlə aşağı düşməsinə səbəb olur ki, bu da sizdə tez aclıq hissi yaradır.
Qızardılmış və yağlı qidalar
Həddindən artıq yağlı və qızardılmış qidalar həzmi çətinləşdirir və mədə yanmasına və həzmsizliyə səbəb ola bilər.
Acılı və İsti yeməklər:
İsti və ədviyyatlı qidalar mədə turşusunu artıraraq reflü və mədə narahatlığına səbəb ola bilər.
Hazır və qablaşdırılmış qidalar
Tərkibində konservantlar olan hazır qidalar orqanizmə əlavə yük qoyur və susuzluq hissini artırır.
Tərkibində Kofein olan içkilər
Çay, kofe və qazlı içkilər sidikqovucu təsiri ilə orqanizmdə su itkisinə və susuzluğun artmasına səbəb olur.
Qazlı İçkilər
Qazlı içkilər mədəni poza bilər, şişkinlik hissi yaradır və həzmi çətinləşdirir.
Turşu və Turşu Qidaları
Bu qidalar həddindən artıq duz ehtiva edir və bədəndə su tutulmasını azalda bilər, bu da gün ərzində susuz qalmağınıza səbəb olur.
Tərkibində Həddindən artıq zülal olan qidalar:
Yumurta və qırmızı ət kimi zülalla zəngin qidalar sahurda həddindən artıq istehlak edildikdə bədəni yorur və susuzluğu artırır.
Şəkərli və şirin qidalar
Şəkərin həddindən artıq istehlakı qan şəkərinin sürətlə yüksəlməsinə və aşağı düşməsinə səbəb olur. Bu, gün ərzində yorğunluq və aclıq hisslərini artıra bilər.
Zəhraxanım Şeydayeva