Balıq istehlakı infarkt riskini - azalda bilər

Balıq istehlakı infarkt riskini - azalda bilər Sağlamlıq

Sağlam qidalanmanın əhəmiyyəti Ürək Sağlamlığı Həftəsində bir daha gündəmə gətirilib.

News24.az bildirir ki, Omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngin bir pəhriz infarkt riskini azalda bilər. Sardina, tuna, qızılbalıq və skumbriya kimi yağlı balıqların ürək sağlamlığına müsbət təsirlərinə xüsusi diqqət yetirilir.

Harvard Tibb Məktəbinin professoru və Harvard Xalq Sağlamlığı Məktəbinin Ürək-Damar Epidemiologiya Proqramının direktoru Erik Rimm, həftədə bir neçə dəfə balıq istehlak edən şəxslərin, ümumiyyətlə balıq istehlak etməyənlərə nisbətən ölümcül infarkt riskinin daha az olduğunu vurğulayıb.

Zəhraxanım Şeydayeva