Mütəxəssislər xəbərdarlıq etdi: İnfarkt riskini artırır
    • 26-05-2023, 11:18
    • 333

Mütəxəssislər xəbərdarlıq etdi: İnfarkt riskini artırır

İstifadə etdiyimiz bəzi qidalar bir çox ölümcül xəstəliklərin yaranmasına səbəb ola bilər.

Gündəlik həyatımızda istifadə etdiyimiz bu qidalar infarkt və insult riskini artırır.

News24.az xəbər verir ki, mütəxəssislər bir sıra qidalarla bağlı xəbərdarlıq edib.

İngiltərəli professor- kardioloq Gerald Carr-White diqqət etməli olduğumuz qidaları açıqlayıb:

“Donuz əti və kolbasa kimi yüksək duz tərkibli ətlərdən uzaq durmaq lazımdır. Nahar vaxtı çipsli vetçina və pendirli sendviç kimi yeməklər yemək düzgün deyil. Axşam yeməyində də balıq, çips, pizza və hazır yeməklər yemək tövsiyə olunmur. Onların da tərkibində yüksək miqdarda duz mövcuddur. Duz təzyiqin yüksəlməsində mühüm rol oynayır. Eyni zamanda, infarkt və insult riskini artırır”.

Professor, təzyiq xəstəliyinin səbə olduğu digər problemlərə də diqqət çəkib və insnları ehtiyatlı olmağa çağırıb:

“Hipertoniya müalicə olunmadıqda böyrək, ürək-damar, iflic və görmə itkisi kimi bir çox xəstəliklərə səbəb olur. Yüksək qan təzyiqinin qarşısını almağın qızıl qaydası sağlam qidalanmadır. Müalicə olunmayan yüksək qan təzyiqinin ömrü qısaltdığı deyilir”./bakupost.az/