Qışda bibər almağa ehtiyac qalmayacaq - ƏTRAFLI
    • Bu gün, 15:02
    • 62

Qışda bibər almağa ehtiyac qalmayacaq - ƏTRAFLI

Qışda təzə bibər tapmaq bəzən çətin ola bilər. Amma narahat olmağa dəyməz, çünki bibəri 1 il saxlamağın praktiki yolu var. Bu üsul sayəsində qışda bibər almağa ehtiyac qalmayacaq.

Dolmalıq bibərin necə qurudulacağına dair addımlar bunlardır:


Bibər Seçimi: Bibər seçərkən ilk addım olaraq yetişmiş, bərk və təmiz olanları seçin. Çürük və ya zədələnmiş bibərləri aradan qaldırmaq üçün diqqətli olun.

Yuyulması və hazırlanması: Bibərləri yaxşıca yuyun və saplarını kəsin. İstəyinizə görə bibərləri yarıya bölə və ya bütöv saxlaya bilərsiniz.

Qurutma: Bibərləri qurutun və suyunu yaxşıca çıxarın. Bu addım üçün təmiz bir parça və ya kağız dəsmal istifadə edərək bibərləri yumşaq bir şəkildə quruta bilərsiniz.

Döşəmə və ya asma: Bibərin qurumasına icazə vermək üçün günəşli bir yer tapın. Bibərləri məftil və ya ipdən istifadə edərək asa və ya düz bir səthə qoyub quruda bilərsiniz.

Daimi çevirmə: Bibərləri hər gün müntəzəm olaraq fırladın. Beləliklə, bibərlər günəş işığını alır və bərabər şəkildə quruyurlar. Doldurulmuş bibərin necə qurudulacağı sualına ən vacib cavab onları müntəzəm olaraq çevirməkdir.

Tamamilə Quru olduğundan əmin olun: Bibərlərin tamamilə quru olduğundan əmin olun. Quruduqları zaman elastikliklərini itirirlər və xırtıldayan bir quruluşa sahib olurlar.

Saxlama: Tamamilə qurudulmuş bibərləri hava keçirməyən qabda və ya torbada saxlayın. Bundan əlavə, bibərləri qaranlıq yerdə saxlamaq onların dadını və keyfiyyətini saxlamağa kömək edir.


Məryəm İlhamqızı