-
- 30-12-2022, 16:28
- 300
Bu qidaları soyuq yeyin, yoxsa...
Günümüzə qənaət etmək üçün əvvəlki gündən qalan yeməkləri yenidən qızdırıb yeyirik. Lakin bu proses hər yeməkdə edilməməlidir. Xüsusilə 6 qidanı qızdırıb yemək məsləhət görülmür.
Göbələk bişirildiyi gün yeyilməlidir. Göbələyin yenidən qızdırılması onun zülal strukturunu məhv edir. Qızdırılan göbələklər həzm və ürək sağlamlığı ilə bağlı problemlər yarada bilər. Əgər əvvəlki gündən qalan göbələkləriniz varsa, onları soyuq şəkildə yeməyiniz məsləhət görülür.
Toyuq da qızdırılması məsləhət görülməyən qidalardandır. Toyuqda zülallar var ki, onlar yenidən qızdırıldıqda pis reaksiya verirlər. Soyuq toyuq qızdırıldıqda həzm problemlərinə səbəb ola bilər. Əgər toyuq ətini yenidən qızdırmaq niyyətindəsinizsə, hər tərəfin isti olmasına diqqət edin.
Yumurta heç vaxt qızdırılmaması lazım olan qidadır. Yumurta yenidən qızdırıldıqda onun zülal strukturu pozulur. Qaynadılmış və ya bişmiş yumurta yenidən qızdırıldıqda zəhərli təsir yaradır və həzm sistemini pozur.
Bişmiş düyü otaq temperaturunda 1 saatdan çox saxlanılarsa, üzərində bakteriyalar əmələ gəlməyə başlayır. Buna görə də düyünü süfrəyə verdikdən sonra onu hava keçirməyən qaba qoyub soyuducuda saxlamalısınız. Bu şəkildə etsəniz, düyünü yenidən qızdıra bilərsiniz.
Qumral Əliyeva
Göbələk bişirildiyi gün yeyilməlidir. Göbələyin yenidən qızdırılması onun zülal strukturunu məhv edir. Qızdırılan göbələklər həzm və ürək sağlamlığı ilə bağlı problemlər yarada bilər. Əgər əvvəlki gündən qalan göbələkləriniz varsa, onları soyuq şəkildə yeməyiniz məsləhət görülür.
Toyuq da qızdırılması məsləhət görülməyən qidalardandır. Toyuqda zülallar var ki, onlar yenidən qızdırıldıqda pis reaksiya verirlər. Soyuq toyuq qızdırıldıqda həzm problemlərinə səbəb ola bilər. Əgər toyuq ətini yenidən qızdırmaq niyyətindəsinizsə, hər tərəfin isti olmasına diqqət edin.
Yumurta heç vaxt qızdırılmaması lazım olan qidadır. Yumurta yenidən qızdırıldıqda onun zülal strukturu pozulur. Qaynadılmış və ya bişmiş yumurta yenidən qızdırıldıqda zəhərli təsir yaradır və həzm sistemini pozur.
Bişmiş düyü otaq temperaturunda 1 saatdan çox saxlanılarsa, üzərində bakteriyalar əmələ gəlməyə başlayır. Buna görə də düyünü süfrəyə verdikdən sonra onu hava keçirməyən qaba qoyub soyuducuda saxlamalısınız. Bu şəkildə etsəniz, düyünü yenidən qızdıra bilərsiniz.
Qumral Əliyeva