50 xəstəlik üçün çay - müalicəvi içki RESEPTİ
    • Bu gün, 18:15
    • 135

50 xəstəlik üçün çay - müalicəvi içki RESEPTİ

Mütəxəssislərin fikrincə, bu içki bir çox xəstəliklərdən qoruya bilər.

Həkimlər viruslarla mübarizədə güclü müttəfiq ola biləcək və bir çox xəstəliklərin riskini azaltmağa kömək edən xalq içkisinin reseptini paylaşıblar.

Bu heyrətamiz çayın hansı müalicəvi xüsusiyyətləri var və onu necə düzgün hazırlamaq olar?

News24.az-ın Lent.az-a istinadən xəbərinə görə, bu içki immuniteti əhəmiyyətli dərəcədə yaxşılaşdıra, orqanizmi viruslardan və xəstəliklərdən qoruya, həmçinin toksinlərdən və zərərli mikroblardan təmizləyə bilər. Yalnız bir neçə mövcud maddəyə malikdir, lakin onların birgə təsiri son dərəcə effektli olur.

Çay hazırlamaq üçün sizə zəncəfil, hil, zerdeçal, bal və darçın lazımdır. Bu komponentlərin hər biri fərdi olaraq unikal müalicəvi xüsusiyyətlərə malikdir, məsələn, bal güclü müalicəvi keyfiyyətləri ilə tanınır. Bu maddələr birləşdirildikdə, orqanizmin qoruyucu funksiyalarını əhəmiyyətli dərəcədə artıran bir içki yaradır.

• Zerdeçal iltihabı azaldır, xərçəngə səbəb ola biləcək sərbəst radikallarla mübarizə aparır və ürək-damar sağlamlığını yaxşılaşdırır.

• Zəncəfil baş ağrılarına, həzm xəstəliklərinin müalicəsində kömək edir və toksinləri çıxarır.

• Hil qan laxtalanmasının qarşısını alır, qan damarlarını gücləndirir və bağırsaqları zərərli maddələrdən təmizləyir.

• Darçın virus əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir və diabet riskini azaldır.

• Bal yaddaşı yaxşılaşdırır, beyin fəaliyyətini stimullaşdırır, immunitet sistemini gücləndirir və üstəlik dadlı və təbii dadlandırıcıdır.

Müalicəvi çayı necə hazırlamaq olar: addım-addım təlimat

Şəfalı çay necə hazırlanır?

Bu möcüzəvi içki hazırlamaq üçün aşağıdakı maddələrə ehtiyacınız olacaq:

• 0,5 xörək qaşığı zəncəfil

• 0,5 xörək qaşığı darçın

• 1/6 çay qaşığı zerdeçal

• Bir çimdik hil

• 0,5 litr su

• 1 çay qaşığı bal

Hazırlanma prosesi:

1. Qazana su tökün və qaynadın.

2. İstiliyi azaldın və suya darçın və zəncəfil əlavə edin.

3. Sonra zerdeçal və hil əlavə edin və yaxşıca qarışdırın.

4. Qarışığı təxminən 10 dəqiqə aşağı istilikdə qaynadın.

5. Qazanı oddan götürün və bal əlavə edin.

Bu çayı hər səhər içmək məsləhətdir. O, sizə enerji verəcək, soyuqdəymə və virus infeksiyalarından qoruyacaq, sağlamlığınızı yüksək səviyyədə saxlamağa kömək edəcək.