Moruğun faydaları

Moruğun faydaları Sağlamlıq

Moruq fəsli gəlib çatmışdır. Moruq çox ləzzətli bir meyvədir ki, onu həm xam və həm də bişmiş halda yemək olar. Adətən moruq isti yerlərdə yetişən meyvədir.

Moruğun faydaları.

1. Moruğun tərkibində K və C vitamini vardır. Sərinlətmə və yumşaltma xasiyyətinə malikdir.

2. Qanı filtrasiya etdiyi üçün revmatizm xəstələrinə çox faydalıdır.

3. Moruq qəbizlik üçün faydalıdır.

4. Moruq ağrıları sakitləşdirmək üçün də faydalıdır.

5. Moruq diabet xəstələrinə faydalı bir meyvədir, çünki qələviləşdirmə xasiyyətinə malikdir.

6. Moruğun şərbəti qızılca və məxmərək xəstələri üçün faydalıdır.

7. Moruğun dənələri dişlərdə xırdalanmadığından, bağırsaqlara gedir və qəbizliyin qarşısını alır.

8. Moruq şərbəti qızdırma xəstəliyi üçün faydalıdır.

9. Moruq yemək boğaz ağrısı və sidik yollarının iltihabı üçün faydalıdır.

10. Moruqun 20-50 qram yarpaqlarını və ya gülünü bir litr suda qaynatmaq səs tutulması, dəri xəstəlikləri üçün faydalıdır. Hər yeməkdən sonra bir stəkan içməyə çalışın.