Bu meyvəni sıxdıqdan sonra atmayın - Xərçəngdən qoruyur
    • Bu gün, 18:12
    • 213

Bu meyvəni sıxdıqdan sonra atmayın - Xərçəngdən qoruyur


Mətbəxlərdə gündəlik istifadə olunan limonun çox vaxt suyu sıxıldıqdan sonra atılır. Tədqiqatlara görə, israf edilən bu hissə daha faydalıdır. Son araşdırmalar göstərir ki, maksimum faydasını təmin etmək üçün limon bütöv istifadə edilməlidir.

News24.az Teleqraf.com-a istinadla bildirir ki, əsrlər boyu qida həyatımızın bir parçası olan limondan daha çox suyunu sıxaraq və ya dilim şəklində istifadə edilir.

Araşdırmalara görə, dondurulmuş limon xərçəng xəstəliyinin müalicəsində effektivdir.

Limonun tərkibində C vitamini, qlikozidlər, pektin daxil olmaqla xərçənglə mübarizə aparan təxminən 25 birləşmə var.

Mütəxəssislərin fikrincə, limon yuyulduqdan sonra soyuducunun dondurucu gözünə qoyulmalı və ertəsi gün qabığı ilə birgə rəndələnməlidir.

Hindistanda və digər xarici ölkələrdə xərçəng xəstələrinin müalicəsində bu üsuldan istifadə olunur.

Eyni zamanda limon qabığının insan orqanizmindən bütün zəhərli tullantıları çıxarmaq potensialına malik olduğu müəyyən edilib.