Türk qəhvəsini bu üsulla hazırlayın
    • Bu gün, 17:13
    • 84

Türk qəhvəsini bu üsulla hazırlayın

Türk mədəniyyətində önəmli yeri olan içkilər arasında ilk ağıla gələn şübhəsiz türk qəhvəsidir. Osmanlı saraylarından gələn ləzzətli türk qəhvəsini içmək üçün bəzi praktiki məlumatlar və sadə üsullar tətbiq etmək kifayətdir. 

News24.az türk qəhvəsinə nəfəs kəsən dad verən üsulları təqdim edir:

Soyuq sudan istifadə edin: Türk qəhvəsinin dadını artırmaq üçün bişirəcəyiniz su soyuq və içməli su olmalıdır. İçməli su damağa xoş bir dad qatarkən, soyuq su qəhvənin yavaş-yavaş bişirilməsini təmin edərək, qəhvənin konsistensiyasının və ləzzətinin tam formalaşmasını təmin edir.

Az odda bişirin: Qəhvə yüksək odda bişirildikdə tez qaynayır və bişirmə zamanı aroması itir. Aşağı odda qəhvə daha yavaş bişirilir və beləliklə, aroması sıx qalır və qəhvə daha çox köpüklənir.

Qarışdırarkən diqqətli olun: Qəhvə təzə bişməyə başlayanda onu çox qarışdırmaq lazımdır. Bununla belə, qəhvə isindikcə, qarışdırmağı dayandırmaq lazımdır. Qəhvə köpüyü əmələ gəlməyə başlayanda, qarışdırmağa davam etmək köpüyün dağılmasına səbəb olacaq.

Fincandan köpüyü çıxarın: Türk qəhvəsi qaynamağa başlayanda köpüyü əmələ gəlməyə başlayır. Bir müddət qaynadıqda və köpük ağzına qədər qalxdıqda, köpük hissəsini tez bir zamanda fincana tökün və köpük əmələ gələnə qədər yenidən qaynamağa icazə verin. Bu yolla köpüklü və zövqlü türk qəhvəsi əldə edə bilərsiniz.

Məryəm İlhamqızı