Bu qidaları balıqla YEMƏYİN
    • 14-10-2024, 21:07
    • 481

Bu qidaları balıqla YEMƏYİN

Balıq insan sağlamlığı üçün bir çox faydaları olan bir qidadır. 

News24.az xəbər verir ki, balığın düzgün bişirilməsi və istehlakı sağlamlığımız üçün faydalı olsa da, onunla birlikdə istehlak etdiyimiz qidalara da diqqətli olmalıyıq.

Qida reaksiyaları nəticəsində orqanizmə verə biləcəyi zərərlərdən özümüzü qorumaq üçün balıq yeyərkən nələrə diqqət etməli olduğumuzu bilməliyik.

Limon əlavə edin: Balığın üzərinə limon sıxmaq balığın omeqa-3 dəyərini artırır. O, həmçinin zəhərli təsirləri azaldır və balıqların hər hansı zəhərli təsirini aradan qaldırır. Balıq yeyərkən üzərinə limon sıxa bilərsiniz.

Qatıqla istehlak etməyin: Balıqları qatıqla istehlak etməyin zəhərlənməyə səbəb olacağını eşitmiş ola bilərsiniz. Əslində, bu yalnız bayat balıqlara aiddir. Balıq bayatlaşmağa başlayanda, onu süd məhsulları ilə birlikdə istehlak etməklə, süd məhsullarının tərkibindəki histamin adlı birləşmənin balıqla reaksiyaya girərək zəhərlənməyə səbəb olur. Bu səbəbdən balığın təzəliyinə əmin deyilsinizsə, onunla süd məhsulları istehlak etməməlisiniz.

Salat seçin: Balıq zəngin və sağlam olsa da, tərkibində ən az bol olan vitamin C vitaminidir. C vitamini qəbulunuzu artırmaq üçün balığa yoldaşlıq etmək üçün seçdiyiniz salat daha çox göyərti və limon əlavə edilərək istehlak edilməlidir.

Turşulu içkilər seçməyin: Balıqla yanaşı kola və soda kimi turşulu içkilərin qəbulu balığın orqanizmə faydalarını ciddi şəkildə azaldır. Həzm sistemini də yavaşlatan bu vəziyyətin qarşısını almaq və həzm sistemini qorumaq üçün yanında limon sıxılmış mineral su seçə bilərsiniz.

Soğanla birlikdə istehlak edin: Soğan qan şəkərini aşağı salan qidadır. Əgər qan şəkəriniz yüksəkdirsə, soğanı balıqla birlikdə istehlak etməyi seçə bilərsiniz. Bu, qan şəkərinin səviyyəsini balanslaşdırmağa kömək edəcək. Ancaq mədə pozğunluğu yaşayanlar üçün bu üsul tövsiyə edilmir.

Soslara diqqət yetirin: Balığın dadını artırmaq üçün onu yeyərkən sous da sınaya bilərsiniz. Lakin balığı marinadladığınız sous şəkərli, qaymaqlı və ya soyadırsa, balığın dəyəri azalacaq və məhsuldarlığı azalacaq. Bu səbəbdən pomidor və tomat pastası əsaslı sousları seçmək daha sağlam olar.


Məryəm İlhamqızı