-
- 28-09-2019, 23:52
- 1 008
Qara çörək haqda "qara" xəbər
Ölkəmizdə geniş yayılmış köklüyün birinci səbəbi çörəyin tərkibindəki maddələrdir. Sutkalarla ac qalmaq hesabına deyil, yeyərək artıq kilolardan xilas olmaq və sağlam arıqlamaq lazımdır.
News24.az -ın məlumatına görə,
çörəyin rənginin qara olması onun ekoloji cəhətdən sağlam olması anlamına gəlmir. Rənglərinin süni şəkildə qaraldılması alıcıları cəlb etmək məqsədi daşıyır. Ekoloji cəhətdən təmiz qara çörək tamamilə az üyüdülmüş buğdadan ibarət olmalı və ya çovdar, yulaf unundan bişirilməli və ən əsası qatqısız olmalıdır. Əslində gündəlik qida menyusu elə tərtib olunmalıdır ki, həmin maddələri yeyilən digər ərzaqlardan da ala bilək. Mənim fikrimcə, sadəcə buğda unundan ibarət çörəklərin hazırlanması üçün yeni texnologiya işlənib hazırlanmalıdır.