Qabyuyan maşın dayandı: Qapını dərhal açmaq yoxsa bağlı saxlamaq lazımdır?
    • Bu gün, 13:02
    • 116

Qabyuyan maşın dayandı: Qapını dərhal açmaq yoxsa bağlı saxlamaq lazımdır?

Qabyuyan maşın mətbəxin əvəzolunmaz praktik köməkçilərindən biridir. Ancaq bəzən bu faydalı cihazla bağlı çaşdırıcı suallar yarana bilər.

News24.az xəbər verir ki, bu çaşdırıcı suallardan biri də qabyuyan maşın proqramı bitdikdən sonra qapının dərhal açılmalı, yoxsa bağlı qalmasıdır.

İstehsalçılar adətən buxarın çıxması və qabların tamamilə qurudulması üçün qapını tamamilə açmağı məsləhət görürlər. Bu zaman su buxarının daha tez boşaldılması üçün yaxınlıqdakı pəncərəni açmaq da lazım ola bilər.

Diqqət edilməli bir şey qabyuyan maşının yanındakı taxta mebeldir. Qaçan buxar da taxta səthlərin şişməsinə səbəb ola bilər və xüsusilə mətbəx şkafları bu vəziyyətdən zədələnə bilər. Belə hallarda proqram bitdikdən sonra maşının qapısını təxminən 30 dəqiqə bağlı saxlamaq daha təhlükəsiz seçimdir.

Əgər qabları daha tez istifadə etmək lazımdırsa, buxarın çıxması üçün qapını qısa müddətə aça və yenidən bağlaya bilərsiniz. Digər tərəfdən, qapının açıq və ya bağlı qalması qabların təmizliyinə və ya maşının işinə mənfi təsir göstərmir, ona görə də ehtiyaclarınıza uyğun hərəkət edə bilərsiniz.

Xülasə, qabların tez qurumasını istəyirsinizsə, içəridəki buxarın çıxması üçün dərhal qapını aça bilərsiniz, əgər mühit nəmdirsə, qapını bağlı saxlayaraq kondensasiyanın qarşısını ala bilərsiniz.

Məryəm İlhamqızı