-
- 15-10-2018, 11:30
- 1 153
Planetin ən soyuq nöqtəsində yemək bişirsək nə olar? — FOTOLAR
Sipriyen Verse Antarktidadakı “Concordia” stansiyasında işləyən alimdir.
Sipriyen iqlim araşdırmaları ilə məşğul olur və boş vaxtlarında yazdığı bloqda dünyanın ən soyuq nöqtəsindəki həyatından bəhs edir. Bu yaxınlarda o, Antarktidada yemək bişirmək qərarına gəlib və o anları kameranın yaddaşına köçürüb. Sipriyen mənfi 70 dərəcə tempraturda yemək bişirib.
Sipriyen bloqunda yazır: “Bura o qədər soyuqdur ki, 9 ay heç bir nəqliyyat vasitəsi, texnika gəlmir. 13 nəfərlik heyətik. Aramızda texniki işçilər, alimlər, aşbaz və həkim var. Oksigen çatışmazlığı var və özümüzü başqa planetdəki kimi hiss edirik. Əylənmək üçün yemək bişirmək və nəticələri foto lentə köçürmək qərarına gəldik. Qışda tempratur mənfi 80 dərəcədən də aşağı enir. Tam üç ay günəşi görmədik və ancaq avqust ayında görə bildik. Hava həm çox quru həm də oksigen səviyyəsi çox aşağıdır. Qışın əvvəlində təzə qidalar bitdi. Fevral ayından noyabra qədər dondurulmuş qidalar qəbul etdik”.
//ölkə.az
Sipriyen iqlim araşdırmaları ilə məşğul olur və boş vaxtlarında yazdığı bloqda dünyanın ən soyuq nöqtəsindəki həyatından bəhs edir. Bu yaxınlarda o, Antarktidada yemək bişirmək qərarına gəlib və o anları kameranın yaddaşına köçürüb. Sipriyen mənfi 70 dərəcə tempraturda yemək bişirib.
Sipriyen bloqunda yazır: “Bura o qədər soyuqdur ki, 9 ay heç bir nəqliyyat vasitəsi, texnika gəlmir. 13 nəfərlik heyətik. Aramızda texniki işçilər, alimlər, aşbaz və həkim var. Oksigen çatışmazlığı var və özümüzü başqa planetdəki kimi hiss edirik. Əylənmək üçün yemək bişirmək və nəticələri foto lentə köçürmək qərarına gəldik. Qışda tempratur mənfi 80 dərəcədən də aşağı enir. Tam üç ay günəşi görmədik və ancaq avqust ayında görə bildik. Hava həm çox quru həm də oksigen səviyyəsi çox aşağıdır. Qışın əvvəlində təzə qidalar bitdi. Fevral ayından noyabra qədər dondurulmuş qidalar qəbul etdik”.
//ölkə.az