Yerkökü xərçəng riskini azalda bilər
    • 16-05-2024, 19:30
    • 277

Yerkökü xərçəng riskini azalda bilər

Nyukasl Universitetinin alimləri yerkökünün xərçəngin qarşısını almağa kömək etdiyini aşkar ediblər.

News24.az Lent.az-a istinadən xəbər verir ki, bu nəticəyə gəlmək üçün onlar 4 milyondan çox insanı əhatə edən 200-ə yaxın tədqiqatın meta-analizini aparıblar.

Nəticədə məlum olub ki, həftədə 5 dəfə kök yemək xərçəngin bütün növlərinin inkişafını 20% azaldır.

Yerkökünü qaynadarkən faydalı maddələr suya keçir, qızartma zamanı isə tamamilə məhv olur.

Buna görə kökün faydalarını qorumaq istəyirsinizsə, buxarda bişirin.