Yeni şokolad istehsalı: Şəkər yox, israf yox
    • 28-08-2024, 23:30
    • 269

Yeni şokolad istehsalı: Şəkər yox, israf yox

İsveçrədə aparılan yeni bir araşdırma, şəkər əlavə etmədən bütün kakao meyvəsindən istifadə edərək şokolad istehsal etməyin yolunu tapıb.

News24.az BBC-yə istinadən xəbər verir ki, Sürixdəki Federal Texnologiya İnstitutunda çalışan alimlər şokolad istehsalında kakao meyvəsinin pulpasından, şirəsindən və meyvə pulpasından istifadə ediblər. Ənənəvi istehsalda, demək olar ki, balqabaq ölçüsündə olan meyvə çürüyürdü.

Kim Mişranın rəhbərlik etdiyi qrup kakao meyvəsinin şirin şirəsi və pulpasını birləşdirərək şəkərə ehtiyacı aradan qaldıran şirin kakao geli əldə edib.

Bu yeni üsulda kakao meyvəsinin demək olar ki, bütün hissələri istifadə edilərək israfın qarşısı alınır. Ənənəvi üsullarla meyvə çürüməyə buraxılarkən, bu yenilikçi üsul sayəsində hər bir parça qiymətləndirilir.

Günel Məlikzadə