Əhalinin DİQQƏTİNƏ: Bu qidaları evdən atın yoxsa...
    • 31-10-2023, 16:08
    • 216

Əhalinin DİQQƏTİNƏ: Bu qidaları evdən atın yoxsa...

Sağlam qidalanma vərdişləri genişləndikcə, mütəxəssislər hansı qidaların zərərli və nə qədər zərərli olduğunu izah etməyə davam edirlər. Mütəxəssislər evlərdən atılmalı olan qidaları sadalayıblar. 

News24.az xəbər verir ki, bu barədə “Haberglobal” məlumat yayıb.

Marqarin: Doymuş yağ və qatqı maddələri yüksək olan Marqarin damarların tıxanma riskini artırır.  Bununla belə, marqarinin tərkibində immunitet sistemini zəiflədən və şəkərli diabetə səbəb olan əlavə maddələr olduğundan, marqarinin istehlakını sıfıra endirmək daha yaxşıdır.

Ağ çörəklər: Lif və qida maddələri az olan çörəklər tez həzm olunan qidadır. Bu, qan şəkərinin bir anda yüksəlməsinə səbəb olur. Sürətlə artan qan şəkəri də qan şəkərinə səbəb olur və ürək-damar sağlamlığına ziyandır. 

Eyni zamanda çörəklər tərkibindəki nişasta səbəbindən şişkinliyə səbəb olan qidalardır.

Kartof qızartması: Kartof qızartması yüksək yağ tərkibinə malikdir, çünki onlar dərin yağda bişirmə texnikasından istifadə etməklə bişirilir. 

Ülkər Abdurahmanlı