Sirkəli suda tərəvəz yuyanlara XƏBƏRDARLIQ - ZƏRƏRLƏRİ...
    • 9-10-2024, 22:05
    • 649

Sirkəli suda tərəvəz yuyanlara XƏBƏRDARLIQ - ZƏRƏRLƏRİ...

Tərəvəzlərin yetişdirilməsi ilə satışı arasındakı dövrdə onların xarici hissələri mikrobların toplandığı sahələrə çevrilə bilər. Bu səbəbdən bir çox insan tərəvəzləri aldıqdan sonra ətraflı yuyulma prosesini həyata keçirmək istəyir. Tərəvəzləri yumaq üçün ən təsirli üsullardan biri onları sirkəli suda islatmaq kimi tanınır. Məlum olub ki, tərkibində yüksək turşuluq olması ilə tərəvəzlərin quruluşunu mikroblardan və kirdən təmizləyən sirkənin tərəvəzlər üçün müəyyən zərərləri var.

News24.az tərəvəzlərin sirkəli suda yuyulmasının gətirdiyi zərərləri və tərəvəzlərin təbii yuyulma üsulunu təqdim edir:

Tərəvəzləri sirkəli suda islatmaq çox vaxt sağlam proses hesab olunur. Ancaq tərəvəzləri sirkəli suda saxladığınız zaman müəyyən zərərlər baş verir. Tərəvəzlər sirkəli suda saxlandıqda qida dəyərini itirməyə başlayır.

Vitamin C suda həll olunan vitamindir. Bu səbəbdən tərəvəzləri sirkəli suda saxladıqda tərkibindəki C vitamini əriyib yox olur.

Sirkə bəzi tərəvəzlərin teksturasını yumşaldır, onların dadının pisləşməsinə səbəb olur. Bundan əlavə, sirkə bəzi tərəvəzləri təmizləmək üçün əks təsir göstərir.

Sirkə hətta pestisid kimyəvilərinin tərəvəzlərə daha çox yapışmasına səbəb ola bilər.

Tərəvəzləri yuyarkən sirkəli suda saxlamaq əvəzinə sodalı su hazırlaya bilərsiniz. Tərəvəz təmizləyici suya soda əlavə etmək, aşındırıcı xüsusiyyəti ilə tərəvəzləriniz üçün daha sağlam bir təmizləmə prosesi həyata keçirməyə kömək edəcək.

Məryəm İlhamqızı