Badımcanla yeyilməyən yeməklər - dadını korlayır
    • Bu gün, 15:49
    • 345

Badımcanla yeyilməyən yeməklər - dadını korlayır

Badımcan ümumiyyətlə tərəvəz yeməkləri, ət yeməkləri və salatlarla yaxşı uyğunlaşsa da, bəzi qidalarla birləşdikdə onun dadı və ya teksturasına uyğun gəlməyə bilər. 

News24.az badımcana uyğun olmayan bəzi yeməkləri təqdim edir:

Balıq (Xüsusilə Yüngül Balıq): Badımcanın sıx və bəzən acı dadı yüngül və zərif balıqlarla yaxşı uyğunlaşmır. Badımcanın dadı balığın ləzzətini üstələyə bilər, xüsusilə də yumşaq dadlı balıqlarla istifadə edildikdə.

Süd əsaslı yeməklər: Badımcan qatıq sousları və bəzi pendirlərlə yaxşı uyğunlaşa bilər. Bununla belə, süd əsaslı şorbalar və ya qaymaqlı ağır yeməklərlə (məsələn, südlü qaymaqlı şorbalar) birləşdirildikdə tekstura və dad baxımından uyğunsuz ola bilər. Südün qaymaqlı və şirin dadı badımcanın toxuması və dadı ilə ziddiyyət təşkil edir.

Sitrus əsaslı ləzzətlər: Badımcanın quruluşu limon və portağal kimi turşu və şirin meyvələrlə yaxşı uyğunlaşmır. Güclü sitrus ləzzətləri olan yeməklər badımcanın xarakterik dadını kölgələyə, ikisi arasında fərqli dad uyğunsuzluğu yarada bilər.

Təbii ki, bu təkliflər daddan asılı olaraq dəyişə bilər, lakin ümumiyyətlə, bu yeməklər badımcanla yaxşı uyğunlaşmır.

Məryəm İlhamqızı