-
- 25-10-2024, 02:50
- 8 650
Mərci şorbasını belə bişirin
Mərci müntəzəm olaraq pəhrizimizə daxil edilməli olan qidalardan biridir. Bunun sayəsində uzun illər sağlamlığımızı qoruya və hətta sürətləndirilmiş qocalmanın qarşısını ala bilərik. Mərci şorbasını hər kəs bir cür hazırlayır. Demək olar ki, hər aşpazın da bu yeməyin hazırlanmasında bir taktikası var.
News24.az lent.az-a istinadən tanınmış aşpaz Yuliya Arxipovanın resepti ilə mərci şorbasının hazırlanma qaydasını təqdim edir.
Lazım olan ərzaqlar:
Bir stəkan qırmızı və ya sarı mərcimək;
Bir kök və bir soğan;
Bir pomidor;
Bir qaşıq tomat pastası;
Dörd stəkan su;
İstəyə uyğun olaraq duz və ədviyyatlar;
Bir az bitki yağı.
Bişirmə üsulu:
Birincisi, mərciməkləri çeşidləyin və hərtərəfli yuyun. Soğanı və kökü tavada qızardın. Sonra hazırlanmış mərciməkləri oraya əlavə edin. Müəyyən edilmiş miqdarda su tökün. Ədviyyat və duz əlavə edin.
Həmçinin tomat pastası və bir doğranmış pomidor (qabıqsız) tökün. Şorba bazası qaynadıqdan sonra istiliyi minimuma endirin və 15 dəqiqə bişirin.
Sonra blenderdən istifadə edərək yeməyi püre halına salın və sonda onu süfrəyə verin.