-
- 8-01-2024, 22:00
- 783
Kartof qızartmasını xırtıldayan etmək üçün nə etmək lazımdır?
Hər kəs xırtıldayan qızardılmış kartofu sevir. Ancaq onları belə bişirməyi hər kəs bacarmır. Hətta ən qabaqcıl cihazlar belə mükəmməl xırtıldayan xarici təbəqəni həmişə yarada bilmir. Evdar qadınlar isə belə sadə görünən yeməyi hazırlayarkən çox vaxt istənilən nəticəni əldə etmirlər.
News24.az bildirir ki, Lent.az xarici mediaya istinadən kartofun xırtıldaması üçün bir neçə üsulu təqdim edir:
Kartofun xarici təbəqəsinin xırtıldayan olmasını təmin etmək üçün sobanızın kifayət qədər isti olduğundan əmin olun.
Təxminən onu 220-230 dərəcədə qoymaq lazımdır.
Bitki yağları, günəbaxan yağı və ya ördək yağı kimi yüksək temperaturlara tab gətirə bilən uyğun yağdan istifadə edin.
Kartofu tavaya qoymazdan əvvəl sobada bir neçə dəqiqə yağla qızdırın. Bu, yeməyin qaba dəydikdə dərhal bişirilməsinə kömək edəcək.
Kartofları bir tərəfə düzün, həddindən artıq sıxlıq olmamasına diqqət edin. Bu, üst parçaları qızartmaqdansa, həddindən artıq bişmənin qarşısını alacaq.
Kartofu çevirin və lazım olduqda daha çox yağ əlavə edin. Yaxud dad və əlavə xırtıldayanlıq üçün bişirmənin sonunda kartofların üzərinə isti yağ ilə çiləyin.
Bu məsləhətlərə əməl etməklə, içərisi yumşaq, qızılı və mükəmməl xırtıldayan kartof qızartması əldə edəcəksiniz.