Konservləşdirilmiş məhsullarda diqqətli olun
    • 24-06-2024, 18:55
    • 485

Konservləşdirilmiş məhsullarda diqqətli olun

Yayın gəlişi ilə evdə qış konservləşdirmə hazırlıqlarına başlanılıb. Bununla belə, mütəxəssislər ən güclü zəhər adlandırdıqları və konservləşdirilmiş qidalarda baş verə biləcək potensial ölümcül "botulinum" bakteriyalarına qarşı xəbərdarlıq edirlər.

News24.az xəbər verir ki, TÜKONFED Qida Müfəttişliyi Mütəxəssisi Nurten Sırma, uyğun şərtlərdə hazırlanmayan konservləşdirmənin təhlükəsinə diqqət çəkərək, "Xüsusilə yaralanmayan, əzilməmiş, kəsilməyən tərəvəzlər konservin içərisinə qoyulmalıdır. Çünki botenilium bakteriyaları yoluxma yolu ilə keçə bilər" dedi.

Konservləşdirərkən şüşə qablardan istifadə etmək, avadanlıqları qaynar su ilə sterilizasiya etmək, məhsulların 120 dərəcədən yuxarı qaynadılması kimi vacib məqamlar var.

Sırma, "Bunu istehlak etməzdən əvvəl qapağın yuxarı hissəsinə baxdığınızdan əmin olun. Boşluqda rəng dəyişikliyi, qaz əmələ gəlməsi, köpüklənmə, qəribə təzyiq varmı? Təzyiq şəklində qəribə bir şey varmı? Baxım qapağın paslanmadığını və birdəfəlik istifadə edildiyini, konservləşdirilmiş olduğundan əmin olun İstifadə etməzdən əvvəl bir qazana qoyun, bişirin və qaynadın" xəbərdarlıq edib.

Günel Məlikzadə