Bunları yeyənləri ağcaqanad sancmır...
    • 5-07-2024, 08:44
    • 768

Bunları yeyənləri ağcaqanad sancmır...


Yay aylarında ağcaqanadlar hər kəs üçün problem ola bilər. Ağcaqanadlarla mübarizə xüsusən də açıq havada olduğunuz zaman düşündüyünüzdən qat-qat çətindir.

Araşdırmalara görə, müəyyən qidaları müntəzəm qəbul edən insanları ağcaqanad sancmır.

News24.az Medicina.az-a istinadən həmin qidaları təqdim edir:

- C vitamini mənbələri: sitrus meyvələri, çiyələk, kivi, bolqar bibəri və s.

Manaf Ağayev bu dairədən deputat olacaq

- Çoxlu su

- Tərkibində sink olan qidalar: yağsız ət, quş əti, paxlalılar, çərəzlər, toxumlar.

- Omeqa-3 yağ turşusu ehtiva edən qidalar: yağlı balıqlar (somon, skumbriya, sardina), kətan toxumu, qoz və s.

- Antioksidantlarla zəngin qidalar: üzüm, ispanaq, kələm, brokoli və s.

- Sarımsaq

- Sarıkök

- D vitamini mənbələri: zənginləşdirilmiş süd məhsulları və yumurta sarısı, bəzi göbələk növləri.

- B vitamini qaynağı olan qidalar: bütöv taxıllar, yaşıl yarpaqlı göyərtilər, lobya, ət və s.