Tərəvəzləri bu üsullarla YUYUN
    • 24-10-2024, 22:15
    • 444

Tərəvəzləri bu üsullarla YUYUN

Tərəvəzi istehlak etməzdən əvvəl onu mikrob və bakteriyalardan təmizləmək lazımdır. 

News24.az xəbər verir ki, mütəxəssislər tərəvəzləri sağlam şəkildə yumaq üçün bəzi təbii üsulları tövsiyə edirlər. Tərəvəzləri bakteriyalardan təmizləmək üçün hiylə olan təbii üsullar aşağıdakılardır:

Soda ilə yuma: Tərəvəzləri mikrob və bakteriyalardan təmizləmək üçün sodalı suda saxlaya bilərsiniz. Təbii təmizləyici məhsul olan soda bakteriyaları aradan qaldırmağa kömək edir. Bundan əlavə, soda pestisid tətbiqi səbəbindən tərəvəz quruluşunda əmələ gələn kimyəvi maddələrin təmizlənməsinə kömək edir. Tərəvəzləri bir qaba qoyun və qabı su ilə doldurun. Sonra 3 xörək qaşığı soda əlavə edin və tərəvəzləri bu qabda təxminən 20 dəqiqə saxlayın. Sonra tərəvəzləri qabdan çıxarıb yaxalaya bilərsiniz.

Limon üsulu: Limonun sağlam turşu quruluşu səthdəki bakteriya və mikrobların yox olmasına kömək edir. Tərəvəzləri limonla yumaq üçün əvvəlcə bir qaba buzlu su doldurun. Sonra tərəvəzləri qaba qoyun və üzərinə bir limonun suyunu sıxın. Tərəvəzləri buz və limonlu suda 15 dəqiqə islatmaq onların tərkibindəki bakteriya və mikrobları təmizləyəcək.

Duzlu suda saxlama: Duzun aşındırıcı xüsusiyyəti tərəvəzlərin səthindəki bakteriya və mikrobların yox olmasına kömək edir. Tərəvəzləri duzlu suda saxlayaraq tərkibindəki mikrob və bakteriyaları təmizləyə bilərsiniz. Bu üsul üçün əvvəlcə bir qab ilıq suya çoxlu duz əlavə edin. Duz suda tamamilə həll olunduqda, tərəvəzləri qaba əlavə edin və 30 dəqiqə gözləyin. Sonra tərəvəzləri sudan çıxarıb yaxalaya bilərsiniz.


Məryəm İlhamqızı