-
- 7-10-2024, 21:34
- 381
Əgər peçenyelər istədiyiniz kimi bişmirsə, səbəb budur
Bir çox insanlar fərqinə varmadan peçenye bişirərkən eyni səhvə yol verirlər. Tez-tez təkrarlanan bu səhv peçenyenin düzgün bişməsinə mane olur və əldə parçalanmasına səbəb olur.
News24.az xəbər verir ki, peçenyelərin bərk bişməsinə səbəb olan səhv və yumşaq peçenye bişirmək üçün hiylə budur:
Peçenyeni bişirməzdən əvvəl içliyi hazırlayarkən unun miqdarına diqqət yetirmək lazımdır. Əgər içinə çox un qoysanız, peçenye götürəndə onun dağılmasına səbəb olacaq.
Tutarlılığı qorumaq üçün əlavə edilən əlavə un peçenyelərin dağılmasına səbəb olur. Bu vəziyyətin qarşısını almaq üçün bəzi tədbirlər görə bilərsiniz.
Peçenye bişirmək istədiyiniz zaman qatı yağı əriməyə başlaması üçün otaq temperaturunda saxlaya bilərsiniz və ya qatı yağ miqdarına bərabər duru yağ istifadə edərək un balansını qorumağa cəhd edə bilərsiniz.
Asanlıqla görəcəksiniz ki, peçenye xəmirinə yağ əlavə etdikdə daha az unla eyni tutarlılığa nail olursunuz. Xüsusilə duzlu peçenyelərdə bu tutarlılığı gücləndirmək və özünəməxsus dad əldə etmək üçün peçenye xəmirinə az miqdarda zeytun yağı da əlavə edə bilərsiniz.
Məryəm İlhamqızı