-
- 23-08-2024, 22:11
- 1 578
Yumurtaları qırarkən nəyə diqqət etməliyik? - Açıqlama
Kitchen.com onlayn mağazasının mütəxəssislərinin fikrincə, yumurtaları qaba vurub sındırmaq üsulu əslində təhlükəli ola bilər.
News24.az Medianews.az-a istinad edərək xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, qabın kənarından istifadə etmək yumurta qabığını içəriyə “itələyir” və bu, yumurtanın kənarında olan bakteriyaların içəriyə daxil olmasına səbəb ola bilər.
Yumurtanı sarısı axacaq şəkildə bişirmək, problem ola bilər.
Mütəxəssislərin fikrincə, düz səthdən istifadə daha az risklidir. Onun sözlərinə görə, ən yaxşı yol yumurtanı düz bir səthə, məsələn, masaya möhkəm vurmaqdır. Bu metod sarısının axmasına və ya yumurta qabığının qaba və ya tavaya düşməsinin qarşısını alır.
Mütəxəssislər yumurtanın səthində çat əmələ gəldikdən sonra, daxili qişası çatlayana qədər baş barmaqlarınızla üzərinə yumşaq bir şəkildə basmağı məsləhət görürlər.
Sonra yarıları diqqətlə ayırmalı və yumurtanın istədiyiniz konteynerə sürüşməsinə icazə verməlisiniz. “Bir və ya iki dəfə cəhd etdikdən sonra, inanın ya da inanmayın, bu üsul kənara vurmaqdan daha asan görünəcək”, – deyə ekspertlər yekunlaşdırıblar.